evaback

Trumpin ilmastopäätös

  • co2
    co2

 

Läsimaat ovat rakentaneet itsellensä toimivan maailman, mikä suurelta osin toimii konevoimalla ja tämä vaatii paljon energiaa. Tästä tulee sovittamaton yhtälö kovan kulutuksen ja energiapulan, etenkin ekoenergian, suhteen.


Tämä ilmastolle sopivan energian vaje on koko maapallon ongelma. Tosaalta USA ja EU ovat aika varakkaita, ja  jos kyseessä on maapallon tulevaisuus niin pitäisihän sen takia tehdä mitä vain.

 

Vaikka mennä kuuhun hakemaan energialasteja, energiarikasta kuupölyä, heliumia, ja hakija voisi myydä niitä käypään hintaan muille maille. Kunhan sitten ei vain "ryöstökalasteta" kuuta pois taivaankannelta, ehkä matkan pituus toimii tässä varokeinona.


---------------------------


Intialaiset sen keksivät. Uutisen mukaan (linkki alla)


"Intiassa mahtipontinen suunnitelma: koko maan energia tulisi kuupölystä vuonna 2030


Kuun energiarikas helium on tulevaisuuden energianlähde, jota voidaan louhia kuun pölystä.
Intia suunnittelee saavansa kaiken energiansa kuusta vuoteen 2030 mennessä. Maan avaruustutkimusjärjestö ISRO:n mukaan jättimaan energiatarpeet pystytään kattamaan louhimalla kuun pölyä, joka sisältää runsaasti energiarikasta Helium-3-ainetta.


ISRO:n tutkijan Sivathanu Pillai kertoi NDTV-televisiokanavan mukaan, että kuun tarjoamat energiamahdollisuudet ovat parhaillaan etusijalla järjestön tutkimushankkeissa.
Helium-3 on isotooppi, joka on kuun arvokkain aineosa. Se on harvinainen maassa mutta sitä on paljon kuussa aurinkotuulien ansiosta. Helium-3 tarjoaa teoriassa helpon energianlähteen ilman haitallisia radioaktiivisia jätteitä.


Tanskalaisen tutkimuksen mukaan koko maapallon energiantarve pystyttäisiin kattamaan 20 avaruusaluksen Helium-3-lastilla.


Kaupallista hyötyä kuusta


Intia on lähtenyt kisaamaan maailman 300 miljardin dollarin maailman avaruusmarkkinoista. Maa suunnittelee ainakin 12 uutta satelliittilanseerausta tälle vuodelle. Määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2015.


Intia juhli viime viikolla historiallista saavutusta onnistuttuaan laukaisemaan ennätykselliset 104 satelliittia avaruuteen yhdellä kertaa. Aiempi satelliittiennätys oli Venäjällä, joka oli vuonna 2014 laukaissut kerralla 37 satelliittia.


Satelliittilanseeraus oli toinen menestys Intian avaruustutkimusjärjestö ISRO:lle, joka on lyhyessä ajassa noussut avaruusmaailman johtavaksi toimijaksi.
Vuonna 2014 Intiasta tuli ensimmäinen aasialainen maa joka onnistui lähettämään miehittämättömän raketin Marsiin.


Intia on ryhtynyt satelliittiliiketoimintaan kustannustehokkailla ratkaisuilla.
Yksityiset yhtiöt ovat ilmoittautuneet olevansa kiinnostuneet kuun kaupallisesta hyödyntämisestä. Venäjän ja Kiinan valtiot suunnittelevat kuuhun kaivoksia.


Lisäksi amerikkalainen Nasa ja eurooppalainen Esa suunnittelevat myös kuun louhintaa.
Kuun omistaminen on kielletty kansainvälisellä sopimuksella mutta sen tutkiminen ei kuitenkaan ole kielletty."


https://m.kauppalehti.fi/uutiset/intiassa-mahtipontinen-suunnitelma...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

USA:n presidentti haluaa olla mukana ehkä sellaisessa ilmastosopimuksessa, jolla ei aiheuteta kuluja kehittyneille valtioille ja ettei sopimuksella lisätä ilmastopäästöjä.

”Klimatavtalet innebär bland annat att världens utvecklade länder ska bidra med 100 miljarder dollar årligen i klimatbistånd till utvecklingsländer från år 2020, när avtalet ska träda i kraft.
Avtalet bidrar i så liten grad till att minska klimatförändringar, så att det inte är idé för USA att vara med, hävdade Donald Trump i sitt tal. Samtidigt meddelade han att man kommer att påbörja förhandlingar för att nå ett avtal som är mer fördelaktigt för USA, men att det inte är allvarligt om det inte går.” https://www.svd.se/just-nu-trump-ger-besked-om-kli...

Fuusio ja helium-3 antaisivat ihmiskunnalle sitten jo puhdasta energiaa riittävästi!
Helium-3 has been emitted by the Sun and absorbed by Moon rock for billions of years.
http://www.explainingthefuture.com/helium3.html

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Kuussahan rampataan muutenkin, samalla voisi tuoda tuota bioenergiaa ainakin kokeeksi. Kuljettavat maan ilmakehään ja siitä tiputtavat valtamereen, ja kipaisevat hakemaan lisää.

Koska kaikki nyt tunnetut tuntuvat liian vähäisiltä määriltä oli se sitten tuuli-tai aurinkoenergiaa tahi maalämpöä. Näiden lisäksi tarvitaan kuitenkin ydinenergiaa. Ja siitä juuri pitäisi päästä eroon, ainut mahis tällä hetkellä olisi sitten mielestäni tuo kuupöly.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Täsmälleen, amerikkalaiset ovat jo ilmaisseet pettymyksensä tuuleen ja aurinkoon ja hakevat ydinvoimasta ja fuusiosta uutta potkua energiasektorille.

Tuota kaivannaisteollisuutta kuussa kannattaisi kokeilla.

Toimituksen poiminnat