evaback

Lindenin Piilaakso - KANNUSTETAAN !Kauppalehti uutisoi 16.2.2018 (linkki 1) , miten "Suvi Lindénin Jämsään rakentama "Suomen Piilaakso" kumisee tyhjyyttään - Hallin datapuistoon ei tiedossa vuokralaisia".

Julkisuudessa on pohdittu Lindenin matkaa Ugandaan, sen todellisia motiiveja ja "laillisuutta". Paljon on juttuja asiasta kirjoitettu, vaikka kyseessä lienee puhtaasti bisnesmatka yritettäessä saada kalliiseen investointiin katetta ja toimintaa.

Mielestäni - jos kaikki asiat ovat Lindenillä kunnossa - on hyvin ihailtavaa, että (perheellinen) koulutettu naisihminen pystyy hyödyntämään näin koulutuksensa ja työkokemuksensa Suomen parhaaksi ja samalla digitalisoimaan maailmaa. Se ja sen moraalisuus on tietenkin asia erikseen, että oliko tarkoitus Ugandassa markkinoida tietotekniikkaa (valvontalaitteita?) hirmuhallitsijalle kansan kiusaksi vai toimittaa tietotekniikkaa köyhän kansan avuksi.

 

Sekin tuntuu herättävän mielenkiintoa, kun Linden lähti matkaan miespuolisen henkilön kanssa. Minusta tämä on puhtaasti turvallisuusasia, monikaan naisihminen ei varmaankaan uskalla lähteä muutamiin Afrikan maihin yksin liikkumaan ahkerasti työasioissa (paitsi taksilla)  ilman mitään tuttua seuraa ja näin siinä sivussa samalla henkistä/fyysistä turvaa.

 

Monissa maailman maissa ja asioissa on parempi liikkua jonkin kanssa tai muuten täytyy yrittää olla näkymätön turvallisuutensa takia ja mikä ei esim. markkinoinnissa taida onnistua. Tämä miesseuralainen oli siis ystävän/matkakumppanin ominaisuudessa, mutta ei miesystävän roolissa.

On todella rohkeaa lähteä maailmalle mainostamaan omia tuotteitaan/bisneksiä ja tällaista toivoisi olevan enemmänkin etenkin naisilta, koska saattaa olla, että naisten tasa-arvoisuus Suomessakin - kuten yleensä - kasvaa vain heidän omien bisnestensä kautta, ja tästä on hyvä esimerkki Suvi Linden. Ilman mitään feminismiä.

Maailmalla varmaan muuallakin tarvitaan suomalaisten naistenkin näkökulmaa ja tuotteita enemmänkin, mutta fiksu yrittäjä tutustaa itse markkinoihin / paikkoihin eikä usko pelkästään mitään stailattuja lomamainoskuvia.
 

Linkki 1: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suvi-lindenin-jamsaan-rakentama-suome...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat