evaback

Leadership: Kuuntele massojen hiljaista viestiä - ajoissa

 

Yleisen yhteiskuntarauhan takia "onneksi", jos näin saa sanoa ketään loukkaamatta, Suomessa PS:n kannatus ei yllä sen hajoamisen jälkeen lähellekään ruotsindemokraattien kannatusta.

Vaikka toisaalta ei tästä suosiosta taida olla ruotsindemokraateille mitään hyötyä, kun mikään puolue ei lähde sen kanssa hallitukseen. Ainakaan näillä näkymin tai kovin aggressiivisen hallitusohjelman takia.
 

Kuitenkin liiallinen maahanmuutto voi syöstä väestöltään liian pienet ja homogeeniset maat kaaokseen, joka ei palvele yhtään ketään vaan saattaa myös jo maassa olevat maahanmuuttajatkin vaaraan. Eikä sekään ole reilua auttajia kohtaan, että itse joutuu vaikeuksiin ja kuten Paula Risikkokin totesi: "ensin täytyy laittaa happinaaamari itselle että voi auttaa muita".

Nyt jos koskaan tarvittaisiin diplomaatteja ja "martti ahtisaareja" ratkomaan näiden tulokkaiden kotimaiden ongelmia, ja sivistysmaiden pitäisi maksaa viulut, että saadaan laki ja järjestys maailman maihin. Eikä näin mitään pakolaisuutta tarvita tämän enempää.
 

 

Ei niin, että tavalliset kansalaiset joutuvat syyttöminä kotimaastaan maanpakoon, vaan se hirmuhalitsija ja/tai sotajoukot joutavat lähtemään sieltä tai jos köyhyys on syynä, niin EU:ssa voidaan keksiä keinoja siihenkin. Leirit voivat olla tähän hätään sopiva tilapäinen ratkaisu ja mikä saattaa estää massoittain ns. elintasopakolaisia jatkossa lähtemästä kotikonnuiltaan, mutta kyllähän ne leiritkin taitavat olla aikamoisia pesiä, ihmiskauppaa sairauksia ynnä muuta sellaista.

Miksihän joku ylikansallinen organisaatio, vaikka nato tai YK (rauhanturvaajat), eivät voisi auttaa tässä "humanitaarisessa katastrofissa" luoden alkuun turvallisia leirejä lämpimiin maihin (ettei lämmitykseen tarvita kallista energiaa) ja sen jälkeen miettimällä lähtömaiden konflikteihin nopeasti globaaleja ratkaisuja vaikka pakolla.
 

 

Koska tosiasia on, etteivät ne kaikki maailman kansat kerta kaikkiaan vaan mahdu tänne Eurooppaan.

Jossakin vaiheessa tulee stoppi. Ja kun länsimaat ovat kristillisiä ja sivistysmaita (paitsi Trumpin maa nykyään ehkä ei??) niin ei voi vain jäädä katsomaan ihmisten kidutusta tai muuta kaltoinkohtelua lähialueillakaan. Täytyy siis keksiä kompromissi, eli vaikka länsimaiden /YK:n taholta ylläpidettäviä ( = ruokaa, juomaa, terv. hoitoa vaatteita yms. ) leirejä lämpimiin maihin, mutta näidenkin täytyy olla siedettäviä, valvottuja ja turvallisia.

Vaikka kuulostaahan se tosi hyvältä saada työperäistäkin maahanmuuttoa vanhenevaan Euroopaan, mutta jos kansa demokraattisessa järjestelmässä kääntyy laajasti tätä ideologiaa vastaan, niin silloin on koko maa pulassa.----------------------

" - - Mielipidemittausten mukaan kolme puoluetta kilpailee suurimman puolueen asemasta. Sosialidemokraattien kannatus on vaihdellut eri mittauslaitosten luvuissa 23–28 prosentin, Ruotsin kokoomuksen 18–22 prosentin ja ruotsidemokraattien 17–25 prosentin välillä. Järjestys voi siis olla mikä tahansa näiden kolmen välillä. Vaalien ydinkysymys on myös Almedalenissa kaikkien mielissä: tuleeko ruotsidemokraateista suurin puolue. - - "

- - " ruotsalaiselle vasemmistolle puolue on fasistien ja rasistien pesäke historiansa takia. Ruotsidemokraattien 20:n prosentin tuki gallupeissa pakottaa kuitenkin muut puolueet miettimään ketkä Åkessonia tukevat ja kuuntelemaan mitä hän sanoo. - - "


https://yle.fi/uutiset/3-10281010

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aika virkistävää pohdintaa tähän viimeaikaiseen keskusteluun, joka on kangistunut vanhoihin jumittuneisiin kaavoihin.

Kyllä on myöskin nähtävissä pientä kriisin poikasta vähän siellä sun täällä. Mitään raja-aitoja en lähtisi rakentamaan. Trumppi pystyttää nyt sitä omaansa Meksikon rajalla. Mahtavatko ihmiset tietää, että Meksikon pääkaupunki on perustettu saven päälle ja sortumavaara on todellinen, joten paras on tukkia pakolaisvirta hallitusti!?

"Although none of the lake waters remain, the city rests on the lake bed's heavily saturated clay. This soft base is collapsing due to the over-extraction of groundwater, called groundwater-related subsidence. Since the beginning of the 20th century the city has sunk as much as nine metres (30 feet) in some areas. This sinking is causing problems with runoff and wastewater management, leading to flooding problems, especially during the rainy season.[59][60][61]"

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mexico_City

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Maahanmuuttajien onnistunut kotouttaminen ja heidän pääsy työelämään voisi aiheuttaa myönteisiä reaktioita kantaväestössä nyt kun töitä taas alkaa olla tarjolla. Miksihän Ahtisaari ei ota kantaa näihin kriiseihin vai onko nyt oma bisnes tärkeämpää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tilannetta seurataan, Ahtisaarikin voi olla nyt varovainen ottamaan kantaa näihin meneillään oleviin sapelin kalisteluihin. Iranin suhteen Saksankin on otettava piakkoin kantaa!? USA ja Israel ovat tietenkin painostamassa ratkaisuihin.

"Fox News reported on Saturday that the State Office for the Protection of the Constitution, a Baden-Württemberg-based German intelligence agency, released a report this week detailing the ongoing efforts by the Iranian government to produce weapons of mass destruction and long-range intercontinental ballistic missiles putting Western countries within reach of the weapons."

http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/th...

Juha Hämäläinen

Kaipaamasi ylikansallisten organisaatioiden johdossa ovat juuri ne maat, jotka ovat kriisit aiheuttaneet, ne rahoittavat ja aseistavat.

Miten luulet niiden olevan avuksi. Kerro.

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Voi olla, että muut maat laittavat nämä maat tästä aseistamisesta vastuuseen tai velvoittavat nämä maat huolehtimaan pakolaisvirroista. Näin osaisivat lopettaa sen ja ottaisivat muutenkin opikseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No eivät taida "muut maat" tehdä tuollaista. Ei liene lihaksia sellaiseen.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Katsotaan miten hyvin PS kuuntelee hiljaisia massoja, kun vaaliohjelma valmistuu ja vaalit käynnistyvät täälläkin.

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Tässä on jo ilmeisesti ainakin neljä isoa maata reagoinut näkyvästi tavalla tai toisella näihin jatkuviin pakolasivirtoihin. No ainakin Britannia Brexitin kautta, Italiakin oireilee ja sekä Italiassa että Ruotsissa on jo kohta lähivuosina mahdollisesti pääministerin salkku äärioikeistolaisuuden hallussa. Sitten nyt Saksassa Merkel saattaa menettää asemansa.

Perussuomalaiset Suomessa ei taida olla enää mikään uhka, mutta ei sitäkään kannata ärsyttää enempää, kun muissa maissa kuohuu noin yli.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Millä tavalla uhka? Et voi olla tosissasi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toivottavasti siihen leadershipiin eivät kuulu väitteesi jonka mukaan maailman kaikki pakolaiset olisivat tulossa Eurooppaan. Sellaisia höpöpuheita välittäville on ihan oma kutsumanimensä, eikä se ole mairitteleva.

Ei kannata uskoa sellaisiin jotka tuota puutaheinää levittävät: ne eivät ole ihan rehellisin aikein liikkeellä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224789-tama-muutt...

Ei kaikki ole tänne tulossa, mutta vähintään kymmeniä miljoonia. Yk puhui,että pitäisi ottaa 150 miljoonafa.

Mikä sitten on todellinen määrä ja missä ajassa?

Saat jatkaa nimittelyitäsi vielä pitkään ja tytyväisenä.

Itse uskon, että unioni hajoaa tähän melko nopeasti tai asioiden hoito muuttuu. Euroopassa uusia poliittisia liikkeitä syntyy nopeasti ja niistä tulee hyvin suuria. Vanhaan valtaan ihmiset eivät siis ole tytyväisiä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En tiedä mistä otit tuon 150 miljoonaa, mutta siinä vaiheessa ympäri Eurooppaa käydään jo sisällissotia (tai ainakin entiset valtapuolueet ovat vaihtuneet aivan muihin), ja EU on ajat sitten kaatunut. Tuohon skenaarioon (järkyttävät pakolaismäärät ja sisällissotien runtelema Eurooppa) en haluaisi Euroopan ajautuvan. Nyt olisi vielä pienet mahdollisuudet selviytyä tuon kaltaisista katastrofeista - mikäli osaavat hoitaa pakolaistilannetta paljon järkevämmin kuin tähän mennessä - epäillä sitä osaamista kyllä sopii.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

"-Eurooppa tarvitsee 159 miljoonaa uutta siirtolaista vuoteen 2025 "

Ok, eli ovat mahdollisesti menneet sekaisin. Koska ei voida sanoa vain että tarvitaan A-luku ihmisiä että menee kivasti, ja olettaa samalla että A-luku tulijoista aidosti saadaan töihin. Luultavasti suurempi osa on työttöminä tai höpö-hommissa kuin aidosti töissä, ja niistäkin jotka ovat töissä verokertymä on pääosin alhainen. Samaan aikaan automaatio/tekoäly/jne. syövät entistä enemmän "perustyötä" (asiakaspalvelu/kassat/teollisuus/taksit ja bussit jne. jne.).

Tosin en halua uskoa että noita tilastoja tekevät ihmiset ovat noin tyhmiä. Luultavasti yliyksinkertaistavat asioita loputtomiin, mutta toivottavasti eivät sentään noin paljoa. Senkin ymmärrän että on suuri halu saada halpatyöläisluokka Eurooppaan (vielä nykyistä halvempi) että palkkakulut ovat minimissään. Samalla vain nykyiset huonosti palkatut ja keskituloiset voivat ehkä olla vähän eri mieltä siitä että palkkoja entisestään heikennetään (tai pidetään samassa, mikä inflaation jne. huomioon ottaen on sama kuin palkan alennus).

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

#9: MIssään nimessä EU ei saa hajota, sehän on nykyään ainut taho maailmassa joka vielä puolustaa hyviä asioita kuten sivistys ja ihmisarvot. Mutta EU:kin uppoaa, jos ottaa liikaa maahanmuttajia: joko nämä EU:n äärioikeustolaiset aiheuttavat rähinän eli ns. "sisällissodan" tai sitten syrjäytyneet miljoonat pakolaiset tekevät "vallankaappauksen". Tällaista voi tapahtua, jos asiat oikein kriisiytyvät, en väitä että tapahtuu.

Hyvinkin joku Afrikan maa voisi alkaa ylläpitää leirejä, jos EU maksaa siitä vuokraa ja turvaa muutenkin pakolaisia siellä vaikka niin että olisi naisten ja miesten leirit erikseen.

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Tässä keräsin hyviä ideoita ongelmaan toisesta aihepiirin blogista:

JH: "Ainut järkevä toimi massamuuton suhteen on sen pysäyttäminen viimeistään EUn rajoille riippumatta muuton syistä. Ongelma on muuttajien tulevat määrät eikä laatu pelkästään."

--------------------
SA: "Kyllä siirtolaisten muuttohalukkuuteen pitää pystyä toteuttamaan politiikkaa, jolla estetään tällainen haittamaahanmuutto Eurooppaan. Kehitysapupolitiikka olisi uudistettava täysin. Luotava tekemistä niihin maihin joista siirtolaisvirrat lähtevät. Selvän rahan antaminen tulee lopettaa ja panna käytäntöön elinkeinonharjoittamista edistävät toimet ja mahdollisesti myös muita investointeja, joilla luodaan työpaikkoja. Valvonta ja työnjohto Euroopan maista. Samoin rahoituksen valvonta."
---------------------

KK: "Rikollisuus kasvaa, kun kotouttamista ei pystytä millään toteuttamaan niin, että syötävää riittäisi kaikille. Eipä ole helppo yhtälö, eikä edes valoa näy tunnelin päässä. Afrikassa keskinäiset aina vain jatkuvat sodat, korruptio, työttömyys ja syntyvyydensäännöstelynpuute jatkuu ja voi edelleen erinomaisen hyvin.. Ensimmäinen teko olisikin rajoittaa syntyvyyttä ankaralla kädellä ja lopettaa aseidenvienti. Korruptiomiljoonien- ja avustusrahojen kohdistaminen köyhyyden lievittämiseen ihan oikeasti. Onnistuisikohan?? "
--------------------

VH: "Ei päässyt Merkell ja Saksa valtiona pälkähästään Toimivat Saksa ja EU omalla alueellan miten tahansa, se ei vaikuta pakolaisten määrään. Siinä ratkaiseva tekijänä ovat lähtömaiden olosuhteet. Henkensä edestä karkuun lähtevät, menevät minne pääsevät. Jos paikalliset sodat eivät Afrikassa ja arabimaissa lopu, kasvaa pakolaisten määrä koko ajan.
Saksassa ja Euroopassa yleisemminkin riidellään siitä, mitä tänne päässeille tehdään. Pakolaisuuden kasvuun sillä ei ole mitään vaikutusta. Pitäisi rauhoittaa kriisialueet, mutta sitä ei missään aidosti yritetä. Sen sijaan lisätään sotatoimia, kuten Venäjä tekee Syyriassa ja USA aiemmin mm. Irakissa."
------------------

SA: "Pakolaisista taitaa enää olla turhaa puhua laajemmin, sillä enin osa on siirtolaisia Afrikan eri maista. "Pakolainen on henkilö, "jolla on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa kotimaassaan vainon kohteeksi rotunsa, uskontonsa, kansallisuutensa tai mielipiteensä vuoksi tai sen takia, että hän kuuluu tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään, ja joka oleskelee kotimaansa ulkopuolella ja joka tällaisen uhan vuoksi ei voi tai ei halua palata kyseiseen maahan." (lähde: Vuoden 1951 sopimus pakolaisten oikeudellisesta asemasta)
YK:n määritelmän mukaan esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi eivät ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä. Mutta sen sijaan huoltajan puuttuminen; esimerkiksi orpous tai sotaorpous on."
------------------------

LK: "Merkel ei selvinnyt siirtolaiskriisistä, vaan nyt on käsillä hengähdystauko paineiden kasvaessa edelleen.
EU:n on aivan pakko sulkea ulkorajansa Afrikan ja Lähi-Idän suuntaan Välimerellä ennemmin tai myöhemmin. Tätä väistämätöntä asiaahan Merkelin ja monien muidenkin on näköjään mahdotonta hyväksyä."
-----------------------
EB: "Jos tätä porukkaa lappaa lähinnä Afrikasta ja ovat enemmänkin siirtolaisia kuin hengenhädässä olevia pakolaisia, niin eikö se ole helppo vain käänyttää heidät takaisin omille mailleen. Ilman mitään leirejä menköön koteihinsa ja valitkoon päälliköksi jonkun hyvän ja humaanin tyypin."

http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2577...

Toimituksen poiminnat