evaback

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 7 min 8 s sitten

Honda jatkaa Formula ykkösissä – Merkittävä sopimus Red Bullin kanssa

2 tuntia 19 min ago

Formula ykkösten kautta 2019 koskeva kesän ensimmäinen merkittävä sopimusuutinen on julkistettu. Red Bull vahvisti tiistaina tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Hondan kanssa.

Red Bull käyttää sopimuksen myötä Hondan moottoreita 2019 ja 2020. Jatkosta päätetään myöhemmin. Asia riippuu siitäkin, suostuuko Red Bull jatkamaan F1:ssä 2020 jälkeen, kun osallistumissopimus menee uusiksi.

Japani ja Senegal yllättivät MM-futiksessa

2 tuntia 50 min ago

Jalkapallon MM-kisojen alkusarjan ensimmäinen kierros vietiin tiistaina päätökseen H-lohkon avausotteluilla. Yllätyksiä nähtiin. Japani voitti Kolumbian 2-1 ja Senegal Puolan 2-1.

Japanin voittoa Kolumbiasta edes auttoi Kolumbian Carlos Sanchez. Hän pysäytti pallon rangaistusalueella tahallisesti kädellään 3. minuutilla ja sai punaisen kortin. Shinji Kagawa pamautti rangaistuspotkun maaliin.

Ay-pomolta täyslaidallinen hallitukselle: ”Aktiivimalli 2 kohtelee ihmisiä pöyristyttävän eriarvoisesti”

4 tuntia 27 min ago

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ottaa blogissaan voimakkaasti kantaa hallituksen suunnittelemaan aktiivimalli kakkoseksi nimettyyn esitykseen. Esityksessä työttömän työnhakijan pitäisi karenssin uhalla hakea vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa.

Suokkaan mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen työvoimapolitiikka on suora kopio Englannin edesmenneeltä pääministeriltä Margaret Thatcherilta.

Sotesta lisäkuluja peräti 700 milj. €/vuosi? – ”Runsaasti epävarmuustekijöitä”

4 tuntia 51 min ago

Hallituksen sote- ja maakuntauudistus on etenemässä ilman tarkempaa tietoa siitä, millaisia kustannuksia niin sanotusta palkkaharmonisaatiosta koituu. Hallitus tunnustaa tänään julkaistussa vastineessaan, että epävarmuustekijöitä on runsaasti.

Väyrysen tilanteesta päänvaivaa eduskunnassa: ”Emme voi tässä vaiheessa oikein evätäkään”

5 tuntia 35 min ago

Brysselistä eduskuntaan palannut Paavo Väyrynen on rekisteröity Kansalaispuolueen eduskuntaryhmään, vaikka kahtia jakautuneen puolueen riitely jatkuu. Eduskunnan piti tehdä omia varmistuksiaan erikoisessa tilanteessa.

Ex-jengipomo ja Jari Aarnio vapauteen – Vaimo IL:lle: ”Parempaa juhannuslahjaa en olisi voinut toivoa!”

7 tuntia 42 min ago

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomittu entinen jengipomo Keijo Vilhunen vapautetaan tutkintavankeudesta. Niin sanotun tynnyrijutun pääkäsittely Helsingin hovioikeudessa on päättynyt tänään.

Loppulausuntojen yhteydessä Aarnio ja Vilhunen vaativat, että heidät vapautetaan tutkintavankeudesta. Syyttäjät vastustivat vaatimusta, mutta hovioikeus hyväksyi vapauttamisvaatimukset poikkeuksellisen laajassa asiassa, josta annetaan tuomio vasta vuonna 2019.

Paavo Väyrynen yhä kovana: ”Kanteita ei hylätty – Oikeuden päätöksestä virheellisiä tulkintoja”

9 tuntia 15 min ago

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen mukaan käräjäoikeuden tuoreesta päätöksestä on tehty virheellisiä tulkintoja, eikä hänen perustamansa Kansalaispuolueen riita-asia ole vielä selvä.

Helsingin käräjäoikeus on purkanut Kansalaispuolueen päätösten keskeytysmääräykset lukuun ottamatta Väyrysen erottamista Kansalaispuolueesta. Tämän asian käsittely on vielä kesken. Kansalaispuolue lähetti heti riemuitsevan tiedotteen todeten, että puolue pääsee nyt jatkamaan toimintaansa normaalisti.

Sininen tulevaisuus täytti vuoden: ”Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen”

9 tuntia 54 min ago

Puolueeksi asti edenneen Sininen tulevaisuus -yhdistyksen perustamisesta tulee tänään kuluneeksi vuosi. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho summa blogissaan kulunutta vuotta ja toteaa, että siniset varmisti Suomen talousnousun jäämällä hallitukseen.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Terhon mukaan viime kesänä perussuomalaisista eronnut ryhmä lähti liikkeelle ilman rahoitusta tai suunnitelmaa.

Ministeriö: Näin komissio vastasi virkamiehille – myös huippuasiantuntijoilta tukea notifioimatta jättämiselle

11 tuntia 8 min ago

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tiistaina aamulla julkistanut kokonaisuudessaan hallituksen vastineen eduskunnan perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoon. Vastineessa ja sen liitteissä käydään maanantaina uutisoitujen muutosten lisäksi seikkaperäisesti läpi muun väittelyä niin sanotusta EU-notifikaatiosta.

Paavo Väyryselle tyrmäys oikeudesta – taistelu Kansalaispuolueesta jatkuu silti

12 tuntia 36 min ago

Helsingin käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa Kansalaispuolueen ja Paavo Väyrysen välisessä riita-asiassa ja purkanut puolueen päätösten keskeytysmääräykset. Keskeytysmääräyksistä voimaan jää toistaiseksi vain Paavo Väyrysen erottaminen Kansalaispuolueesta, sillä asian käsittely on kesken.

Valtio jyrähtää: 20 Kittilän luottamushenkilöä pidätetään viralta välittömästi

13 tuntia 39 min ago

Kittilän kuntapolitiikan kriisi tuli tiistaina eräänlaiseen käännekohtaan, kun valtiovarainministeriö päätti kunnan luottamushenkilöiden eli kunnanvaltuutettujen pidättämisestä luottamustoimistaan.

Ministeriö päätti pidättää 20 syytteessä olevaa Kittilän kunnan luottamushenkilöä luottamustoimista siihen saakka, kunnes luottamushenkilöitä vastaan nostetut syytteet on käsitelty tuomioistuimessa.

Kaksi kuoli Ruotsin ammuskelussa: Väijytystä kahvilan ulkopuolella tutkitaan murhina

14 tuntia 39 min ago

Kaksi ihmistä on kuollut ammuskelussa Ruotsin Malmössä myöhään maanantaina.

Kaikkiaan kuusi miestä haavoittui ammuskelussa, ja kaksi heistä menehtyi myöhemmin vammoihinsa. Rikosta tutkitaan kahtena murhana ja murhan yrityksinä.

Ammuskelu tapahtui Malmön keskustassa nettikahvilan ulkopuolella.

– Joku tai jotkut ovat ampuneet autosta tai piilopaikasta ihmisiä, jotka olivat kahvilan ulkopuolella, sanoo poliisin tutkija Thomas Paulsson Sveriges Radiolle.

Donald Trump puuttui Saksan turvapaikkariitaan – väite rikollisuudesta tyrmätään

15 tuntia 2 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puuttui maanantaina Saksan sisäpolitiikkaan tavalla, jota pidetään Saksassa poikkeuksellisena ja epäkohteliaana.

Kiista turvapaikkapolitiikasta Saksassa ja Euroopassa repii parhaillaan Saksan hallitusta, jossa liittokansleri Angela Merkelin CDU:n sisarpuolue CSU haluaisi kiristää linjauksia. Sisäministeri Horst Seehofer edustaa baijerilaista CSU:ta, jonka siirtolaisuusohjelman julkaisu on viivästynyt Merkelin vastustuksen vuoksi.

Harry Kane näytti suuruutensa – Englanti pelastui

18.6.2018 23:19

Jalkapallon arvoturnausten ”ikuinen epäonnistuja” Englanti otti avausottelussaan voiton Tunisiasta vaikean iltapuhteen päätteeksi. Tottenhamin supertähti Harry Kane ratkaisi yliajalla ja Englanti oli parempi 2-1.

Kane teki molemmat maalinsa kulmapotkutilanteista. Hän maalasi Englannin johtoon 11. minuutilla, mutta ottelu sai käänteen 35. minuutilla Tunisian Ferjani Sassin tasoitettua rangaistuspotkusta.

Belgia vei ”kissahiiri-leikkiä” – MM-kisoissa myös isoja tasoeroja

18.6.2018 20:15

Jalkapallon MM-turnauksen laajentaminen 48 joukkueen kisoiksi 2026 lähtien on herättänyt aiheellista kritiikkiä. Eurooppa saa ainoastaan kolme lisäpaikkaa, joten todennäköisesti epätasaisia pelejä on odotettavissa enemmän.

Belgian ja Panaman ottelu maanantaina Sotshissa oli hyvän ja ei niin hyvän joukkueen kohtaaminen. Belgia pelasi ensimmäisellä puoliajalla laiskasti ja Panama kesti avausjakson 0-0 -lukemissa.

Hallituksen pykälä saa huutia – Ensireaktiot: ”Kokoomus ottaa riskin”, ”luvassa toinen jännä käsittely PEVissä”

18.6.2018 17:47

Oppositiopoliitikot katsovat hallituksen vastanneen perustuslakivaliokunnan vaatimuksiin vain minimimuutoksilla. Hallitus julkisti tänään vastineensa ja sote-lakiesityksiin suunnittelemansa muutokset.

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto, asiaa käsittelevän eduskunnan sote-valiokunnan jäsen, katsoo, että hallitus ei ottanut tosissaan perustuslakivaliokunnan huolia soten markkinamallista.

Ruotsi otti pakkovoiton – Jatkopaikka yhä kovan haasteen takana

18.6.2018 17:39

Jalkapallon MM-kisoissa 12 vuoden tauon jälkeen pelaava Ruotsi päihitti avausottelussaan Nizhni Novgorodissa Etelä-Korean 1-0. Voittomaalin viimeisteli Andreas Granqvist toisella puoliajalla rangaistuspotkusta.

Rankkarituomio päätetiin videotarkastuksen avulla. Pitkään ei videotuomiossa mennyt. Videotuomaruen vastustajien logiikkaa on syytä ihmetellä yhä kovemmalla äänenpainolla.

Ruotsi loi useita maalipaikkoja, mutta viimeistely oli ponnetonta. Hyökkääjä Marcus Berg kunnostautui tuhlaajapoikana.

Kokoomusministerit hehkuttavat: ”Valinnanvapaus toteutuu”

18.6.2018 17:11

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tukea sote-uudistuksen muokkauksille pidetään kysymysmerkkinä, mutta hallituksen kokoomuslaiset ministerit kääntävät katseen korjausesitysten positiiviseen puoleen puolueen kannalta.

Valinnanvapauden käyttöönotto on viivästymässä vuodella, hallitus tiedotti maanantaina. Valinnanvapaus kuitenkin toteutuu, kokoomusministerit korostavat.

Hallitus vahvisti sote-muutokset: Valinnanvapaus siirtyy vuoteen 2022 – Notifikaatiota ei tehdä

18.6.2018 16:02

Sote-uudistuksesta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on kertonut hallituksen tiedotustilaisuudessa muutoksista, joita hallitus esittää tehtäväksi sote-lakiesityksiinsä. Valinnanvapauden virallinen ja pakollinen voimaantulo siirtyisi vuoteen 2022, mutta hallituksen mukaan monet maakunnat olisivat halukkaita siirtymään siihen jo aiemmin.

Juha Sipilä: Tällaista siirtolaispolitiikkaa Suomi ajaa Eurooppaan

18.6.2018 15:42

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kävi Kultarannan keskusteluissa läpi Suomen tavoitteita Euroopan siirtolais- ja pakolaispolitiikassa. Sipilän mukaan Suomi pyrkisi kääntämään painopistettä turvapaikanhausta kiintiöpakolaisjärjestelmään. Tähän tarvitaan rajat ylittävän kansanvaelluksen rajoittamista, pääministeri linjasi.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat